Takfönster

Allt du behöver veta om takfönster


Genom att släppa in mer dagsljus ovanifrån kan du dramatiskt förändra rummets utseende och atmosfär.

Till skillnad från vad många tror går det att förbättra nästan alla utrymmen med takfönster.

Lär dig genomskåda vanliga missuppfattningar om takfönster och för in dagsljusets magi i ditt hus.


Förändra rummets utseende och atmosfär med takfönster


Det kan kännas som ett stort projekt att sätta in takfönster, men det är ett arbete som du garanterat får glädje av i många år framöver. Här är ett axplock av alla fördelar med att släppa in naturligt ljus ovanifrån.


Förvandla utrymmen med dagsljus


Takfönster är ett perfekt sätt att förvandla ett utrymmes utseende och atmosfär. Ljus från ovan lyser upp mörka hörn och får hela rummet att kännas ljusare. När du släpper in naturligt ljus i rummen framträder väggarnas färg tydligare, liksom inredningens olika detaljer. Ljus får helt enkelt hela huset att se större och öppnare ut.


Viktiga lärdomar


  • Naturligt dagsljus har många fördelar – både för din hälsa och atmosfären i ditt hem – och kan förvandla nästan alla rum om det släpps in genom ett takfönster.
  • Det finns många olika typer av takfönster för olika rum och taklutningar. Hitta det som passar perfekt till dig i vårt omfattande sortiment.
  • En takfönsterkupol för platta tak sprider magi i form av naturligt ljus i ditt hem, samtidigt som det isolerar mot väder och vind och minskar ljudnivån.


Fördelarna med dagsljus


Naturligt ljus har oräkneliga hälsofördelar som kan få dig att må bättre. Det hjälper dig att sova lugnare och stärker ditt immunförsvar. Dagsljus från ett takfönster kan ge upp till 2–3 gånger mer ljus än ett vertikalt fasadfönster i samma storlek. Genom att investera i takfönster kan du se till att du får största möjliga fördel av dagsljus i ditt hem.


”Det kan kännas som ett stort projekt att sätta in takfönster, men det är ett arbete som du garanterat får glädje av i många år framöver”.


Hitta rätt takfönster till ditt hus


Det är en vanlig missuppfattning att takfönster bara kan sättas in i sluttande tak. Det finns faktiskt takfönster för alla tänkbara tak, innertak och vindar, så du kan vara nästan säker på att hitta en lösning som uppfyller dina behov.


Takfönster för sluttande tak


Om du har ett sluttande tak med ont om plats på vinden och ett platt innertak, kan du välja mellan flera VELUX takfönsterkombinationer för sluttande tak. VELUX 3i1 takfönster förnyar och förvandlar alla rum och släpper in tre gånger så mycket dagsljus som ett standard singelmonterat takfönster.

När du planerar din installation ska du komma ihåg att projektet kan ta allt från en till fem dagar från början till slut, beroende på hur djupt schaktet är och den invändiga finishen.


Sluttande innertak


Om du vill sätta in ett takfönster i ditt sluttande innertak är VELUX el- eller solcellsdrivna takfönster ett utmärkt alternativ. De passar perfekt till svåråtkomliga platser och för in dagsljuset djupare i ditt hem.Alla eldrivna och solcellsdrivna takfönster levereras med en regnsensor, som automatiskt stänger dina takfönster när det börjar regna.


Vindsutrymme


Det finns många möjligheter om du har inrett en vind eller lägenhet precis under taket. Ett takfönster öppnar upp rummet och ger utsikt över omgivningarna, släpper in dagsljus och ger ett imponerande intryck.

Med VELUX takbalkong kan du kliva ut på din egen, privata balkong! Ta en fikapaus och andas in den friska luften på VELUX takbalkong. Känn närheten till omgivningarna och skapa en unik, luftig atmosfär. Den innovativa balkongen öppnas enkelt på några sekunder och låter rummet bada i naturligt dagsljus.


Som Certifierad Montör säkerställer vi ett korrekt utfört montage.


Läs mer om Velux Takfönster och våra produkter HÄR.

Velux Cabrio
Velux takfönster
Velux
Velux
Velux
Velux certifierad montör
Velux